top of page
uitkijkpost bedrijfs belicht

Alkmaarse Courant - 15 november 2017

Heiloo - 1e paal is een feit - 20 oktober 2017

De eerste paal van ons 3e bedrijfsverzamelgebouw is aan de grond in Heiloo toevertrouwd. Wij zijn er trots op om wederom een duurzaam gebouw op industrieterrein De Boekelermeer te kunnen realiseren.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S . . .

RAM Magazine 3e kwartaal 2017

KLIK HIER VOOR HET COMPLETE ARTIKEL . . .
De Boekelermeer Heiloo groeit.
Derde bedrijfsverzamelgebouw voor VDK Vastgoed.

 

Na de leegstand tijdens de crisis en de grote investeringen van de gemeente Heiloo krijgt de Boekelermeer een positieve wending. Gelukkig. Steeds meer ondernemingen vestigen zich op het centraal gelegen bedrijventerrein van Heiloo.

De leegstand op de Boekelermeer was jaren een grote zorg voor de gemeente Heiloo, alsmede voor de ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo. Dat die periode anno 2017 achter ons ligt en er een positieve wending is, kan zowel de gemeente als VDK Vastgoed bevestigen. In mei 2017 schrijft de gemeente Heiloo in een persbericht: ‘Op maandag 1 mei zijn er twee koopovereenkomsten getekend voor kavels Boekelermeer Heiloo. VDK Vastgoed BV ondertekende een overeenkomst met de gemeente voor een kavel van 3700 m2 voor de start van hun derde bedrijfsverzamelgebouw. Ook tekende Driesiam CV uit Limmen een overeenkomst voor een kavel van 2000 m2, dit is voor de uitbreiding van Picturae. Picturae is sinds 1998 in Heiloo gevestigd, vanaf 2016  op de Boekelermeer. Mede door een recente overname wil Picturae graag uitbreiden, met de koop van de kavel kan daar een digitaliseringsfabriek gebouwd worden die uniek is in de wereld.’ Ook Kaptein heeft een enorm pand op de Boekelermeer Heiloo in gebruik.

Derde bedrijfsverzamelgebouw VDK
De komst van extra bedrijven ondernemingen voor de Boekelermeer geeft een geweldige boost voor Heiloo, onder ander qua werkgelegenheid. Een belangrijke speler in de markt is VDK Vastgoed. Ook voor Ondernemend Heiloo (OHO) is zo’n onderneming van groot belang, aangezien dit een belangrijk toekomstperspectief betekent voor vele ondernemers in Heiloo. OHO schuift voor deze tekst aan tafel bij eigenaren Rob van de Kamp en Nathalie Beentjes om meer te horen over het derde bedrijfsverzamelgebouw van VDK Vastgoed.


Van de Kamp: ,,De economie trekt aan, absoluut. Bij ons eerste bedrijfsverzamelgebouw in 2012 liep alles een stuk moeizamer dan nu in 2017. Aansluitend op het succes van de twee eerder gebouwde bedrijfsverzamelgebouwen, zijn wij in september 2017 van start gegaan met het derde bedrijfsverzamelgebouw aan De Droogmakerij. In fase 3 komt langs de Kanaalweg een hoogwaardig en duurzaam bedrijfsverzamelgebouw met 16 units van 93 tot 862 m². Al voor de bouw zijn er diverse koop- en huurovereenkomsten getekend.”

College op bezoek
Zoals gezegd verliep de vergunningaanvraag en verkoop/verhuur bij fase 1 lastiger, zowel vanwege de crisis als ‘het onbekende’ van een bedrijfsverzamelgebouw. Beentjes: ,,Nu weet de gemeente Heiloo hoe wij de bouw aanpakken en gaat de ontwikkeling op het bedrijventerrein in goed overleg. Vorig jaar hebben we het hele College van B en W én ondernemers uitgenodigd om in onze panden en bij de kavel – met uitzicht op het Noordhollandsch Kanaal – te komen kijken. Dan weet je waar je over praat. Het is nu een bewezen concept.” Van de Kamp verklaart de jarenlange ervaring: ,,De oorsprong van VDK Vastgoed ligt in Van de Kamp Aannemersbedrijf BV, dat in 1997 werd opgericht. Door onze ruime ervaring en de flexibele relatie met zowel het aannemersbedrijf als met externe relaties zijn wij in staat om onze opdrachtgevers een totaalpakket in vastgoed aan te bieden. Uit ervaring weet ik waar je tegenaan kunt lopen bij zowel de bouw als het in gebruik hebben van een pand. Zo zijn brede deuren een must als je voor je bedrijf aanhangers gebruikt, maar ook een parkeerplaats voor de deur is voor ondernemingen van belang. Wij denken over alle facetten mee, van een krachtige kantoorruimte tot praktische inrichting van een werkplaats. Ik ga dus met ondernemers kijken in de bestaande bedrijfsverzamelgebouwen en geef advies over hoe zij het pand kunnen inrichten. Wij ontzorgen de klant. Als projectontwikkelaar moet je snel kunnen schakelen. Dát is de toekomst in vastgoed.”

 

Duurzaam
Het derde bedrijfsverzamelgebouw op De Droogmakerij wordt ook weer hoogwaardig en kwalitatief uitgevoerd en onderhoudsvrij en duurzaam gebouwd (milieucategorie 2 t/m 4). “In de andere twee gebouwen zijn zeer diverse ondernemingen gevestigd, zowel lokale- als internationale ondernemingen. Het is mooi om te zien hoe de ondernemers in de bedrijfsverzamelgebouwen met elkaar samenwerken”, vertelt Beentjes. Van de Kamp valt haar bij: ,,Heiloo telt sowieso veel ondernemingen, zodat je in korte lijnen kunt werken en snel kunt schakelen. De ondernemers van OHO houden elkaar ook op de hoogte en spelen elkaar opdrachten toe. Bij de bijeenkomsten zijn de burgemeester en wethouders regelmatig aanwezig zodat je elkaar kunt aanspreken. Dát werkt prettig.” De gebouwen zijn telkens net even anders. Van de Kamp: ,,We hebben steeds nóg meer ervaring. Zo zal in fase 3 ook met dakterrassen en buitenruimtes worden gewerkt. Wij bouwen naar wens van de ondernemer. Goed om te weten: Het is momenteel makkelijker om een financiering voor een nieuw pand te krijgen.”

Oplevering: zomer 2018
Inmiddels heeft VDK Vastgoed zo’n 10.000 m2 van de gemeente overgenomen en biedt ruimte aan 50 ondernemers in Heiloo. ,,Huur of belegging is mogelijk in overleg. Het is de planning om fase 3 in de zomer van 2018 op te leveren.”

Tekst: Marije Smit

Fotografie: Iwan Bronkhorst

Duurzaam bedrijventerrein
Bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo wordt ontwikkeld tot een duurzaam, volwaardig lokaal en regionaal georiënteerd bedrijventerrein. De ruime vestigingsmogelijkheden voorzien voldoende in de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein. Bedrijven kunnen er een eigen pand op maat creëren. De Boekelermeer is gericht op duurzaamheid, dit betekent dat er extra aandacht gaat naar de groenstructuur, bebouwingsdichtheid en beeldkwaliteit. Doordat het zo groen is, is de Boekelermeer een inspirerend bedrijventerrein. De geplande aansluiting van Heiloo op de A9 zorgt ervoor dat het bedrijventerrein optimaal bereikbaar wordt. Bron: Gemeente Heiloo

De Boekelermeerwaarde:
Direct gelegen aan de A9 en aan het Noordhollands kanaal.
Binnen 30 minuten in: Den Helder, IJmuiden en Schiphol.
Flexibiliteit in kavelgrootte (m2).
Kwalitatieve uitstraling.
Energy Innovation Park.

 

Heiloo - Sondering De Droogmakerij 37/39

Vorige week zijn de sonderingen gemaakt. We zijn ondertussen druk bezig met de voorbereidingen van de bouw die september 2017 gaat starten.

Heiloo - Uitkijkpost 12 juli 2017

De bouwvergunning voor de 3e fase op De Droogmakerij is verleend.

KLIK HIER VOOR HET COMPLETE ARTIKEL . . .

Heiloo - Alkmaars Courant - 1 juli 2017

Dak winkelcentrum t Loo bijna klaar

Het nieuwe dak van winkelcentrum 't Loo in Heiloo is bijna klaar. Het gebouw, dat dateert uit de jaren zeventig, is de afgelopen maanden gestript en van nieuwe "leitjes" voorzien (onder). Op de bovenste foto een deel dat nog de oude bedekking heeft. Het oude Open Huis is verkocht aan een projectontwikkelaar.

 

Bron: Alkmaarse Courant - 1 juli 2017

Heiloo - 12 juni 2017 - Plaatsing bouwbord

Door het plaatsen van de bouwborden is de realisatie van het 3e bedrijfsverzamelgebouw weer een stap dichterbij. Bij elkaar een mooi plaatje waar we trots op zijn.

Heiloo - Uitkijkpost 24 mei 2017

KLIK HIER VOOR HET COMPLETE ARTIKEL . . .

Steeds meer ondernemers kiezen voor vestiging in een van de bedrijfsverzamelgebouwen van VDK Vastgoed op Boekelermeer-Zuid in Heiloo. De verkoop van het 3e bedrijfsverzamelgebouw is reeds gestart en de eerste panden zijn reeds verkocht of verhuurd. De belangstelling is overweldigend.

 

Zij die er alles over weten, zijn Nathalie Beentjes en Rob van de Kamp. Laatstgenoemde is de drijvende kracht achter VDK Vastgoed, voortgevloeid uit zijn al jarenlang actief aannemersbedrijf. “Door onze ervaring en flexibele relatie met zowel het aannemersbedrijf als externe relaties, zijn wij in staat om onze opdrachtgevers een totaalpakket in vastgoed aan te bieden”, begint Rob van de Kamp. Samen met Nathalie Beentjes wijdt hij uit over de nieuwste plannen aan De Droogmakerij. Plaats van handeling is een opvallend sfeervolle kantoorruimte aldaar, die haast huiselijk aandoet. “In 2012 startten we hier met fase 1, vorig jaar was de oplevering van fase 2 en de bedoeling is om begin 2018 de derde fase op te leveren.”

 

Korte lijnen

Het nieuw te realiseren bedrijfsverzamelgebouw telt straks zestien units van diverse afmetingen, uiteenlopend van 93 tot 978 vierkante meter. Er bestaat al belangstelling bij meerdere ondernemers. “Voordeel is dat wij als kleine organisatie via korte lijnen snel kunnen schakelen tussen ondernemer en andere betrokkenen”, vervolgt Van de Kamp. “Daarbij pakt onze expertise samen met een uitgebreid netwerk voor alle partijen prima uit. Als een geïnteresseerde zich bij ons meldt, maken we een afspraak om samen alle wensen en mogelijkheden door te spreken. Bijkomend voordeel is, dat er al twee bedrijfsverzamelgebouwen staan. Zo kunnen we altijd wel ergens aankloppen, om gelijk de gehele bedrijfsruimte te doorlopen en bekijken. Daarmee krijgt iemand meteen een duidelijk beeld van het object.”

 

Legio mogelijkheden

Zowel de reeds gevestigde als voor fase 3 geïnteresseerde ondernemers tonen zich content met de legio mogelijkheden die de panden aan De Droogmakerij bieden. “Het zijn hoogwaardige bedrijfsverzamelgebouwen, die door de eigentijdse bouwmethode en hoge isolatiewaarden volledig klaar zijn voor de toekomst”, vertelt Nathalie Beentjes. “Daarbij leidt onze ervaring met ontwikkeling en bouw vaak tot een praktische invulling van iemands wensen, waarbij mensen vaak blij verrast zijn. Eventueel nemen wij al het geregel van a tot z op ons, waarmee we een ondernemer volledig ontzorgen en hij of zij zich op de eigenlijke werkzaamheden kan blijven focussen.”

 

Synergie

Het advies van VDK Vastgoed gaat verder dan elders vaak het geval is. “Zo komen we regelmatig met ideeën waar klanten zelf nog niet bij stilstonden. Van de meest praktische inrichting van werkplaats en/of magazijn tot aangename ambiance in de kantoorruimte; wij denken over alle facetten mee, om samen tot de best passende oplossingen te komen. Of iemand het nou uiteindelijk zelf gaat regelen of alles door ons laat verzorgen en slechts de sleutel wenst om te draaien, iedereen kan hier naar behoren werken…”

Nu al bestaat een welkome wisselwerking tussen diverse gevestigde ondernemers. Dat zijn er na voltooiing van fase 3 ruim vijftig, wat gegarandeerd tot een gestaag groeiende synergie leidt.

Heiloo, 2 mei 2017 - Persbericht Gemeente Heiloo

Ondertekening koopovereenkomst twee kavels Boekelermeer Heiloo

Op maandag 1 mei zijn er twee koopovereenkomsten getekend voor kavels Boekelermeer Heiloo. VDK Vastgoed BV ondertekende een overeenkomst met de gemeente voor een kavel van 3700 m2 voor de start van hun derde bedrijfsverzamelgebouw. Ook tekende Driesiam CV uit Limmen een overeenkomst voor een kavel van 2000 m2, dit is voor de uitbreiding van Picturae. Driesiam streeft ernaar om maatwerk te leveren en werkt nauw samen met haar huurders.

 

Derde bedrijfsverzamelgebouw VDK

VDK Vastgoed gaat aansluitend op het succes van twee eerder gebouwde bedrijfsverzamelgebouwen een derde bedrijfsverzamelgebouw neerzetten. Langs de Kanaalweg komt een hoogwaardig en duurzaam bedrijfsverzamelgebouw met 16 units van 93 tot 862 m².

Rob van de Kamp: “Voor diverse units zijn inmiddels koopovereenkomsten gesloten zodat na afronding van de bouw ook direct een groot gedeelte in gebruik genomen wordt. We zijn ontzettend trots dat we op deze mooie locatie een derde pand kunnen realiseren!”.

 

Picturae

Picturae is sinds 1998 in Heiloo gevestigd, vanaf 2016  op de Boekelermeer. Het bedrijf is gespecialiseerd in het digitaliseren van cultureel erfgoed. Zij bieden erfgoedinstellingen, bedrijven en gemeenten een compleet traject bij het ontsluiten van hun collecties. Mede door een recente overname wil Picturae graag uitbreiden, met de koop van de kavel kan daar nu verder invulling aan worden gegeven. Picturae gaat op de nieuwe kavel een digitaliseringsfabriek bouwen die uniek is in de wereld.

 

Boekelermeerwaarde

Bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo wordt ontwikkeld tot een duurzaam, volwaardig lokaal en regionaal georiënteerd bedrijventerrein. De ruime vestigingsmogelijkheden voorzien voldoende in de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein. Bedrijven kunnen er een eigen pand op maat creëren. De Boekelermeer is gericht op duurzaamheid, Dit betekent dat er extra aandacht gaat naar de groenstructuur, bebouwingsdichtheid en beeldkwaliteit. Doordat het zo groen is, is de Boekelermeer een inspirerend bedrijventerrein. De geplande aansluiting van Heiloo op de A9 zorgt ervoor dat het bedrijventerrein optimaal bereikbaar wordt.

Please reload

aankoop fase3 persbericht
bottom of page