top of page
zeilen.jpg
vdk kite foil diap.jpg
oostenrijk.jpg
IVAR.jpg
SVEN_edited.jpg

Ivar van de Kamp || Sven van de Kamp

Even voorstellen.

 

Wij, Sven en Ivar van de Kamp zijn twee broers uit Castricum die gezamenlijk dezelfde passie delen genaamd Kitesurfen. Tot voor kort waren we beide vooral gefocust op het maken van meters hoge sprongen en het doen van de coolste trucs. Maar inmiddels is er een andere passie binnen het kitesurfen bijgekomen genaamd kite foil racen.

Het foilen is een soort draagvleugel die je boven het water lift waardoor je boven het water zweeft. Deze vleugel heeft heel weinig weerstand, hierdoor kunnen hoge snelheden van wel 80 km/h behaald worden. Kite foil racen wordt daarom ook wel de Formule 1 van het zeilen genoemd.

 

Inmiddels is er ook een Nationale selectie van talentvolle kite foil racers (Team NL) waar wij beiden onderdeel van uitmaken. Allebei hebben we de ambitie om te kunnen schitteren op de EKs, WKs en natuurlijk de Olympische spelen in Parijs in 2024.

 

Hiervoor zijn we keihard aan het trainen. Het harde trainen wordt gecombineerd met studeren. Sven is inmiddels bezig met zijn tweede jaar Technische Bestuurskunde aan de TU in Delft en Ivar heeft net zijn VWO afgerond.

 

Bij een Formule 1 sport hoort natuurlijk ook competitief materiaal. Gelukkig hebben wij een sponsor die ons zowel support in ons keiharde trainen en studeren als met ons race materiaal.

  • Instagram

In de media

Dagblad Kennemerland 13-4-2022.png

Noord Hollands Dagblad: 13 april 2022

PHOTO-2022-04-09-13-33-55.jpg
Uitslag Nederlandse deelnemers wereldbeker voor de kust van Palma de Mallorca
NHD krant 27 aug 2020

Noord Hollands Dagblad: 27 augustus 2020

nh filmpje.png

Kitefoil-broers op weg naar de Olympische Spelen 2024: "Er is wel echt een broederstrijd"

nhnieuws.nl: 28 augustus 2020

bottom of page